sobota, 28 stycznia 2012
oto chwila toastów...
"Na dźwięk słowa KRUG każdy miłośnik szampana czujnie zastrzyże uchem, bo to chyba najbardziej mityczny producent szlachetnych bąbelków. Firma założona została w 1843 roku przez niemieckiego imigranta, pochodzącego z Moguncji Johanna Josepha Kruga. Dziś to jeden z najbardziej rozpoznawalnych, prestiżowych domów winiarskich Szampanii mających swą siedzicę w Reims. Szampany tej firmy należą do ekskluzywnych i oczywiście drogich. Filozofię wina od Kruga buduje bardzo tradycyjna winifikacja i jeszcze coś - Krug jest bodaj jedyną winiarnią, która fermentację wszystkich swych win przeprowadza w drewnianych beczkach. Nawet szapany nierocznikowe dojrzewają tutaj dłużej - 6 lat, rocznikowym każe się rozwijać nawet przez lat 10. Nic dziwnego, że szampany od Kruga to niezmiennie klasyczny, bardzo elegancki i niepowtarzalny styl, który cechują gęstość, obfitość, gładkie akcenty bezy, orzechów laskowych i skórki chleba." /Trendy, 56/2011, s.32/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz